Un grup de tions ha tornat a baixar un any més al barri de Ciutat Meridiana, i ja en van tres. Animats per un grup de veïns de la zona, aquests troncs màgics ja formen part del paisatge del barri cada Nadal. Enguany han baixat amb un altre personatge tradicional, més difícil de trobar: el caganer. 

Protegir els espais naturals del barri 

Un petit grup de veïns, comerciants i entitats del barri comparteixen els secrets de l’arribada dels tions. S’encarreguen de preparar els espais naturals que hi ha al barri per rebre’ls cada Nadal en les millors condicions. “Protegim el bosc per quan venen. Són molt diversos i cadascun d’ells és especial, com les persones”, explica la Mirta Manzetti, de l’associació sociocultural La Indomable. 

Enguany arriben amb un amic nou  

El primer grup de tions va arribar fa tres anys a Ciutat Meridiana per donar un toc d’il·lusió a un Nadal marcat per la pandèmia. La tradició ha arrelat molt al barri i el grup de troncs màgics creix cada Nadal. Enguany s’hi ha sumat fins i tot un amic que no para de moure’s i és ben difícil de trobar. “Un caganer que van trobar al bosc els ha volgut acompanyar, i no sabem on és!”, explica Manzetti.         

Rutes per trobar els tions  

Trobar-los s’ha convertit en un joc per a petits i grans, que fins i tot disposen d’un mapa amb les ubicacions de cada any. “Tenen molt d’èxit, hi ha famílies que es dediquen a fer rutes a la recerca dels tions”, comenta Salvador Tornos, un dels comerciants que participa en la comitiva de benvinguda dels troncs màgics.  

Als tions arrelats a Ciutat Meridiana els agrada que els cuidin, però no volen que la gent els agafi per dur-los a casa. Baixen a rebre amb il·lusió els més petits i a transmetre’ls un missatge de respecte per la natura. “Continuen venint cada any. Perquè s’hi troben molt a gust i els respecten”, afegeix Tornos.