El president d’Aena, Jaime García-Legaz, ha assegurat aquest dijous que les llargues cues als controls de seguretat registrades l’estiu de l’any passat no es tornaran a repetir. García-Legaz ha confirmat que ja s’han signat els nous contractes amb el personal dels filtres de seguretat i que els adjudicataris del servei els “han donat el seu compromís ferm de garantir la millor qualitat de servei aquest estiu”.

Les cues de passatgers registrades l’estiu passat es van allargar durant diverses setmanes a causa de les protestes dels treballadors dels filtres de seguretat per reclamar condicions laborals millors. La reivindicació va comportar que centenars de passatgers, en un aeroport en plena activitat estiuenca, perdessin desenes de vols. La mediació entre empresa i treballadors es va allargar durant mesos, amb diverses reunions. 

Segons Aena, el nou contracte inclou un increment de més del 50 % de l’import del servei respecte a l’any passat i també incorpora els acords pactats amb els sindicats.