En més de vuit anys els paradistes de Sant Antoni han vist passar per davant seu altres reformes de mercats barcelonins com el de Sants o el del Ninot: “Ens agraden molt els dos i hem buscat una fórmula mixta, hem mirat de ser pràctics i estem encantats. És majestuós, espectacular. Les parades estan quedant molt boniques”. Qui es desfà en elogis cap al futur mercat és Maria Masclans, presidenta de la Associació de Paradistes de Menjar Fresc del Mercat de Sant Antoni. Reconeix que el camí fins arribar aquí “ha estat dur des del punt de vista comercial. Ens va esclatar de ple la crisi econòmica coincidint amb el trasllat a la carpa i molts companys s’han quedat pel camí”. Un preu que també lamenta la Mari Carmen, de Carns Esca. Aquesta parada de carns i embotits amb 38 anys de trajectòria a Sant Antoni és una de les sis que oferirà degustació. “Hem decidit arriscar-nos. No sabem l’èxit que podrà tenir. Ens fa una mica de respecte. Hi haurà competència perquè la gent s’ha posat les piles i han fet parades molt cridaneres”. Només n’hi haurà sis que tindran degustació, i tres bars. Una oferta  consensuada entre tots els comerciants: “Estic molt orgullosa de com ha quedat. Els comerciants han fet les botigues pensant en la gent del barri”, diu Masclans. En ser preguntada per si tem que Sant Antoni pugui seguir els passos de la Boqueria, la presidenta dels paradistes s’afanya a dir que Sant Antoni és molt diferent: “Aquí tenim un barri molt potent, clientela de barri, podem dir que tenim un barri fantàstic que ve a comprar”. Però també hi ha veïns com el Jesús Miralles que, tot i la il·lusió pel nou equipament, no amaguen “la preocupació per com pugui afectar als veïns, perquè Sant Antoni ha agafat un aire molt turístic”.

19 de maig: últim dia al mercat provisional de Sant Antoni

Però en paral·lel als recels per com anirà, clients i comerciants comparteixen molta il·lusió pel trasllat. “Tenim la parada pràcticament enllestida. Tenim moltes ganes de començar. La mentalitat ha de ser positiva”, diu la Laura Ros, de Fruites i Verdures Minyonet. L’etapa al mercat provisional es tancarà el 19 de maig. Serà l’últim dia de feina a la carpa on es van traslladar l’octubre del 2009. Aprofitaran que el dilluns 21 de maig és festiu  i el dimarts 22 tampoc no obriran. Són els últims esforços per tenir-ho tot a punt el 23 de maig. “Quan abaixi la persiana faré un moment de comiat. Tot i que ha estat dur cal donar les gràcies perquè amb la carpa ens hem pogut mantenir moltes famílies. Les dificultats ens han portat a renovar-nos, a créixer”, conclou Masclans.