Llargues cues a l’aeroport del Prat per passar el control de passaport

Des del 7 d’abril, els passatgers europeus que viatgen dins de l’espai Schengen també han de mostrar el DNI o el passaport per poder agafar l’avió

Des del divendres al vespre s'estan vivint grans cues de gent davant del control de passaport de l'Aeroport de Barcelona-el Prat. Han estat tan llargues que, segons alguns usuaris, s'han hagut de retardar vols i fins i tot, alguns passatgers han perdut l'avió. Els usuaris es queixen del mal funcionament dels controls gestionats per la Policia Nacional i asseguren que hi ha una única persona per atendre tots els passatgers comunitaris, cosa que provoca l'aglomeració.

D'ençà que es va canviar la normativa per moure's per l'espai Schengen el 7 d'abril les cues s'han anat repetint. Ja per Setmana Santa es van viure moments de caos a l'aeroport del Prat i aquest cap de setmana llarg no ha estat una excepció.

Aquest dissabte diversos passatgers s'han queixat a través de Twitter dels problemes que han tingut a l'hora de passar el control de passaport. Alguns d'ells asseguren que hi ha problemes d'organització, tot afirmant que dels quatre punts de control que hi ha, només n'hi ha un o dos d'operatius. Alguns dels usuaris han arribat a afirmar que fins i tot hi ha hagut passatgers que han perdut el vol a causa de les llargues cues, que en alguns moments han superat l'hora d'espera.

El desencadenant de les cues és el canvi de normativa promulgat per la Unió Europea, com a mesura per reforçar la lluita antiterrorista, que fa que els ciutadans comunitaris també hagin de passar un control de passaport encara que la seva destinació estigui dins de l'espai Schengen, fet que impedeix la lliure circulació entre fronteres internes que hi havia fins ara. Al control de passaport, els agents de la Policia Nacional s'encarreguen de contrastar els documents (el passaport o el DNI) amb la seva base de dades, comprovant que tot és correcte.

Les cues no són una novetat d'aquest dissabte, divendres a les xarxes socials alguns passatgers també es van queixar per les aglomeracions.