Els centres d’estètica preparen mobilitzacions per al proper dimecres 21 d’octubre a Barcelona, per protestar contra el tancament de 15 dies d’aquests establiments com a mesura de lluita contra l’augment de contagis de coronavirus. Aquest és un dels sectors afectats per les restriccions decretades el 15 d’octubre passat.

Algunes empresàries del sector, però, veuen massa llunyana la manifestació per al dilluns vinent, perquè asseguren que la situació que travessen és crítica. De fet, és la segona vegada d’aquest 2020 que s’ordena el tancament d’aquest tipus de negocis i, per això, des de la Federació Catalana de Perruqueries i Centres d’Estètica reclamen ajudes per salvar el sector. De fet, aquest dilluns, el gremi ha calculat que a finals d’any poden haver tancat la meitat de centres de perruqueria i d’estètica de Catalunya.

El greuge amb altres negocis

L’Antonia Quiroga es queixa per l’esforç i la inversió que ha fet per mantenir la seguretat al seu centre d’estètica. Lamenta que ha de seguir pagant tots els impostos però, en canvi, no pot treballar. Té una clientela molt fixa i explica que les seves clientes se senten segures. De fet, ha aplicat totes les mesures d’higiene que marcava el BOE i encara ha anat més enllà, amb purificadors d’aire i neteges constants de l’espai. “No entenc perquè una perruqueria, que és del mateix sector que nosaltres, pot treballar i nosaltres no, no té cap sentit”, lamenta Quiroga.

També la Susanna Ruiz, que té un altre centre d’estètica, veu un greuge respecte a altres negocis que han patit restriccions. “Els restaurants i bars poden obrir per fer menjar per emportar, però jo no puc fer res, ni vendre productes d’estètica”, explica Ruiz, que ha avançat que es mobilitzarà tant com calgui per salvar el seu negoci.