façana del cinema Texas

Després que divendres passat es donés a conèixer el tancament de la sala de cinema Texas, un grup d’aficionats al setè art ha iniciat una campanya virtual de recollida de signatures per demanar a l’Ajuntament que s’impliqui per “trobar una solució i no perdre aquest estimat i necessari espai cultural del barri de Gràcia”. De moment, ja han aconseguit recollir més de 1.300 signatures.

Els impulsors de la iniciativa consideren que és important que no es perdi aquest espai, especialment en un moment en què el barri “pateix una greu gentrificació”. A més, consideren que la sala és un estímul pel veïnat tenint en compte les restriccions que es viuen per intentar frenar l’expansió del coronavirus. “Reivindiquem la cultura i el cinema com a mitjà per contrarestar la crisi sanitària, econòmica i social que estem vivint”, diuen en el manifest que han penjat a la plataforma Change.org i a les xarxes socials.

Els Cinemes Texas havien reobert el 2014

oferint una programació de pel·lícules en versió original i a preus populars. El mes de març va haver de tancar a causa de l’estat d’alarma i des de llavors ja no ha tornat a obrir.