En la presentació d’aquest any de la fira del sector de la construcció, Construmat, els organitzadors ja apuntaven que aquesta havia de ser l’edició del rellançament, la de la tornada a l’esplendor que aquest saló havia obtingut abans de la crisi econòmica global i que va castigar especialment el sector.

Construmat tindrà més superfície

En l’últim dia de Construmat sembla que totes les previsions s’estan complint amb escreix. Xavier Vilajoana, el president del saló, assegura que ara mateix tenen llista d’espera per poder ubicar tots els expositors que volen un estand a la fira de la construcció. La majoria dels que han pogut participar en aquesta edició han pogut tancar molts contractes, fer negoci i agraeixen que el saló tingui aquest perfil especialment orientat als professionals.

Ja hem començat a reservar espais per a l’edició de l’any vinent al pavelló número dos, que és gairebé un 50 % més gran”
Xavier Vilajoana, president de Construmat

Vilajoana afegeix, “teníem una previsió d’uns 15.000 visitants únics i amb les dades d’ahir ja hi érem molt a prop; per tant, els superarem amb escreix. Ja hem començat a reservar espais de cara a l’edició de l’any vinent amb el pavelló número dos, que és gairebé un 50 % més gran.”

De fet, el pavelló número u disposa únicament de 14.000 i per a l’organització s’havia quedat petit; en canvi, el pavelló dos supera els 20.000 m².

L’IOT Solutions, el nou veí

L’any vinent Construmat conviurà amb l’IOT Solutions World Congress, que aquest any va compartir espai amb el saló de l’audiovisual, l’ISE. Des de l’organització, creuen que es poden produir sinergies de treball molt interessants entre els dos salons.

Cada vegada més, les ciutats intel·ligents i els edificis intel·ligents requereixen sensorització, IOT i intel·ligència artificial”
Roger Bou, director de Construmat

Així ho creu el director de Construmat, Roger Bou: “l’any que ve coincidim el Construmat amb l’IOT Solutions World Congress. Es crea una oportunitat amb l’espai Smart Building perquè, cada vegada més, les ciutats intel·ligents i els edificis intel·ligents necessiten sensorització, IOT i intel·ligència artificial“.