(ACN/ Redacció) El saló Construmat torna després de dos anys d’aturada per la pandèmia. Sota el lema “Construint sostenibilitat”, la 22a edició del certamen posarà el focus en les tendències enfocades a reduir emissions, com ara la construcció amb fusta. El president de Construmat, Xavier Vilajoana, ha indicat que el saló cobrirà les expectatives “amb escreix”, i ha detallat que enguany hi participaran més de 204 expositors i 366 marques.

10.000 m² d’exposició i 15.000 visitants

El Construmat tindrà lloc entre el 23 i el 25 de maig al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i disposarà de 10.000 metres quadrats d’exposició, que fa tres mesos que estan exhaurits. L’organització preveu rebre més de 15.000 visitants. Entre els expositors, remarca que una quarta part són internacionals.

El director del saló, Roger Bou, ha detallat que la majoria són empreses que tenen negoci a l’Estat i entre aquestes en destaquen les portugueses i les franceses.

“El sector de la construcció serà sostenible o no serà”

Enguany la fira mostrarà els materials, sistemes i tècniques més innovadors disponibles al mercat i adaptats a les últimes normatives mediambientals. “El sector de la construcció serà sostenible o no serà”, ha dit Bou. L’organització ha avançat que es podrà veure, per exemple, com es construeix un habitatge amb estructures prefabricades de fusta i altres elements naturals.

Construmat celebrarà el Talent Day

Entre les novetats d’aquest any, hi destaca que el dijous 25 de maig, l’últim dia la fira, se celebrarà el Talent Day, una jornada que aglutinarà diferents iniciatives relacionades amb la captació de talent. És per aquest motiu que la fira s’obrirà als estudiants, amb l’objectiu que de fer “atractiu” el sector, que “ha canviat moltíssim” en els últims anys, segons Vilajoana. També cal esmentar el programa de ponències sobre els fons Next Generation.