El saló audiovisual més gran del món, l’Integrated Systems Europe (ISE), ha rebut 43.691 congressistes en la primera edició feta amb normalitat a Barcelona, entre el 10 i el 13 de maig, una xifra que està sota els prop de 50.000 usuaris registrats que va anunciar a l’inici de la fira. Després de 16 anys celebrant-se a Amsterdam, els organitzadors van decidir canviar de seu just abans de l’esclat de la covid i han hagut d’esperar fins al 2022 per poder celebrar una edició “real”, amb 834 expositors en 48.000 metres quadrats. Al seu torn, el saló dedicat a la internat de les coses i a les tecnologies disruptives, l’IOT Solutions World Congress, que s’ha fet coincidint amb l’ISE, ha captat 12.000 visitants, 4.000 menys que en l’última edició

Pel que fa a l’ISE, el saló audiovisual ha quedat per sota de les xifres de l’altre gran congrés de Barcelona, el Mobile World Congress (MWC), que va aplegar 60.000 congressistes aquest febrer. Ara bé, si se suma l’assistència de les dues cites, la dada s’eleva a més de 55.600 persones.

Mike Blackman, director executiu de l’esdeveniment de referència del sector audiovisual, ha dit que està “orgullós” de l’edició del 2022, que ha “brindat una plataforma amb èxit perquè els expositors i socis exhibeixin les seves innovacions i solucions tecnològiques”. 

“Mentre tots ens recuperem de l’impacte de la pandèmia, és meravellós ser aquí, a Barcelona, en el que se sent com un ISE normal a la seva nova llar”, ha dit en declaracions recollides en un comunicat.

En aquest sentit, ha afirmat que esperen aprofitar aquest “èxit” per “tornar el 31 de gener del proper any per a un altre ISE energitzant, emocionant i inspirador aquí, a la Fira de Gran Via”. De moment, el saló té contracte amb la institució barcelonina durant dos anys més i començarà a negociar la renovació al llarg de l’any vinent.