Corte Inglés Francesc Macià

El Corte Inglés s’ha desprès dels grans magatzems de Francesc Macià. L’edifici, ubicat concretament al número 471 de l’avinguda Diagonal, s’ha venut a una societat privada per uns 151,5 milions d’euros. El centre comercial seguirà funcionant en les mateixes instal·lacions durant un any i mig en règim de lloguer. Passat aquest temps, El Corte Inglés abaixarà aquí la persiana per la proximitat amb la seu del número 617, a la mateixa Diagonal. Segons l’empresa, “el negoci de Francesc Macià no era un buc insígnia de la companyia”.

Què passarà amb els 400 treballadors?

La plantilla, formada per 400 treballadors, serà recol·locada en altres centres de l’empresa com ara el de plaça de Catalunya i el de la Diagonal, a tocar de Maria Cristina. La venda de l’edifici de Francesc Macià, que es va reformar entre el 2003 i el 2004, forma part d’una estratègia de desinversió de l’empresa, que consisteix a reduir actius immobiliaris no estratègics i retallar el deute. Les instal·lacions que s’han venut són magatzems de petites dimensions i que, segons fonts del sector, es convertiran en oficines.

El Corte Inglés de Francesc Macià està format per sis plantes i un soterrani. Pel que fa als números de la companyia, durant l’exercici de 2018 va obtenir un benefici net de 258,2 milions d’euros, un 27 % més que el 2017.

Corte Inglés Francesc Macià