La compra prevista, per part de l’Ajuntament, de 14 locals comercials a les Corts ha generat una situació de gran incertesa entre els responsables dels negocis que encara hi treballen, i també les crítiques dels grups de l’oposició. La majoria tenen el contracte vençut i han rebut una notificació de la propietat que diu que hauran de marxar-ne al juny. Els comerciants, més enllà de qui acabi sent el propietari dels locals, demanen poder seguir amb l’activitat i diuen que no entendrien que se’ls fes fora per posar-hi un altre negoci.

M’agradaria que vingués algú a explicar-me la situació
Fina García, comercianta

La responsable del Centre de Bellesa les Corts, Fina García, diu que “evidentment” li agradaria quedar-se, lamenta el poc marge de temps que els dona la propietat per deixar els locals i troba a faltar molta informació tant per part de la propietat com de l’Ajuntament. “M’agradaria que vingués algú a explicar-me la situació”.

En el cas de Luciano Verdial, propietari de l’empresa de retolacions Verdial, també vol quedar-se passi el que passi i de fet diu que prefereix “que el propietari sigui l’Ajuntament i no una propietat privada”. Un altre dels comerciants que han rebut la notificació per plegar al juny és Joan Gilabert, de Recanvis Bimac. Gilabert creu que “no hi ha cap necessitat de buidar els locals per tornar-hi a posar altres negocis que no se sap mai si duraran un, dos, tres o quatre mesos”.

Reunió informativa el 26 d’abril

El districte de les Corts ha anunciat una reunió informativa el 26 d’abril oberta a tothom qui ho vulgui. Els propietaris lamenten haver d’esperar tant per poder parlar amb algú de l’Ajuntament i conèixer així més detalls del que s’hi vol fer.

En el moment que es va presentar el projecte de l’Ajuntament, es parlava de fer-hi on hi ha aquests locals, just darrere del Mercat de les Corts, una “àgora social i comercial”. Foment de Ciutat, l’empresa municipal que lidera la gestió del projecte, va explicar que la intenció era que els negocis en actiu poguessin seguir l’activitat, un fet del qual els comerciants no tenen constància.