El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha estat contundent davant de la polèmica que s’ha generat per la compra municipal de 14 locals suposadament buits a les Corts (i que, en realitat, tenen empreses funcionant dins) per reactivar-los. Collboni ha assegurat que “si no estan buits, no els comprarem”. De fet, el primer tinent d’alcalde ha explicat que, ja fa tres setmanes, l’Ajuntament de Barcelona va demanar un informe jurídic per mirar de quina forma estripar l’adjudicació (que encara no s’ha formalitzat).

Si els locals estan ocupats avui, no té sentit que els comprem i, per tant, no els comprarem
Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde

Collboni també s’ha adreçat a la propietat dels 14 locals de la discòrdia (un fons d’inversió que va comprar els immobles just abans de la pandèmia): “Si algú pensa que pot enganyar l’Ajuntament ocultant informació rellevant, s’equivoca”. En aquest sentit, ha assegurat que si la propietat decideix denunciar el consistori per desfer l’operació que s’havia de tancar al juny, “anirem als tribunals, però no comprarem els locals”.

Les paraules del primer tinent d’alcalde han arribat després que Junts hagi anunciat que durà el cas a l’Oficina Antifrau de Catalunya “perquè dirimeixi si hi ha irregularitats o no”. Aquest dimarts, ERC també va denunciar “mal ús dels diners públics” per part del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni en la compra dels locals buits arreu de la ciutat.