La presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, ha anunciat que la formació durà a l’Oficina Antifrau la compra de 14 locals suposadament buits a les Corts. En el marc del programa Amunt persianes, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar la compra de 50 locals sense activitat arreu de la ciutat per reactivar-los; ara bé, es dona el cas que 14 locals al carrer del Doctor Nubiola i Espinós (darrere del Mercat de les Corts) tenen negocis funcionant.

Tenim indicis cada vegada més alarmants que hi ha irregularitats al projecte
Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts

Així, Junts demana a Antifrau que “dirimeixi si aquí hi ha irregularitats o no”, després de “dos mesos demanant informació, però el govern no ens la dona”. Més enllà del cas dels 14 locals de les Corts que no estan buits, Artadi ha estès l’ombra de dubtes al voltant del projecte per una qüestió més: el govern comprarà oficines que no són en planta baixa (tot i haver anunciat que en compraria només arran de terra).

De fet, dies enrere Artadi ja va denunciar a través de Twitter que “intuïm irregularitats” al procés de concurs públic per adquirir una cinquantena de locals buits arreu de la ciutat. “És la Barcelona a l’inrevés de Colau i Collboni”, va dir la líder de Junts: “Una iniciativa per dinamitzar el comerç es converteix en una operació de ‘mobbing’ injustificable”. Per tot plegat, Artadi ha demanat al govern municipal “que aturi la compra dels locals”.