descompte gasolina

Els conductors ja poden gaudir des d’aquest 1 d’abril del descompte en la gasolina. Per cada litre de combustible, les gasolineres aplicaran una rebaixa de 20 cèntims, segons va aprovar el Govern espanyol fa uns dies. Aquesta mesura ha provocat les queixes d’algunes benzineres, que han alertat que hauran de tancar si han d’assumir la bonificació del combustible.

A continuació t’expliquem com funciona el descompte en la gasolina i com s’aplica aquesta rebaixa a l’hora de posar-ne.

Com s’aplica el descompte en gasolina?

Les gasolineres et cobraran cada litre de combustible al preu que marqui l’empresa i en el moment de pagar t’aplicaran la rebaixa de 20 cèntims. De tal manera que en el sortidor hi haurà l’import original i si agafes el tiquet podràs veure el descompte que t’han fet.

En el primer dia en funcionament d’aquesta rebaixa s’han vist cues en algunes estacions de Repsol, degut a un col·lapse del sistema informàtic.

La bonificació de la gasolina és per a tots els conductors?

Sí, tots els conductors, ja siguin professionals o no, podran beneficiar-se de la rebaixa de 0,20 euros anunciada pel Govern espanyol. Aquesta bonificació en el preu del combustible estarà vigent des de l’1 d’abril fins al 30 de juny, prorrogable segons l’evolució econòmica.

Waylet Repsol, amb més descomptes

Les benzineres et faran un descompte mínim de 0,20 euros, 15 cèntims els aportarà l’Estat i els cinc restants ho faran les empreses petrolieres. Aquesta bonificació en benzina i gasoil pot ser superior en algunes gasolineres, com ara les del grup Repsol. Els clients que utilitzin l’aplicació gratuïta Waylet Repsol rebran una rebaixa addicional de 0,10 euros, és a dir, 30 cèntims per cada litre de combustible.

Els conductors que no tinguin l’app tindran una descompte de 25 cèntims, cinc més dels que marca la norma aprovada per l’Estat.

Les estacions de servei poden augmentar els preus de la gasolina?

El preu de la gasolina no pot augmentar aquests dies per compensar la rebaixa. Fonts de l’executiu de Pedro Sánchez han alertat que vetllaran perquè el descompte arribi als conductors i no se’l quedin les estacions de servei. Per aconseguir-ho, el Govern apel·la a la Comissió Nacional de Mercats i Competència que hi intervingui i controli que les estacions no s’aprofiten de les bonificacions.

Totes les benzineres hauran de pagar els 5 cèntims de rebaixa?

El Reial Decret publicat pel Govern estableix que només hauran d’aportar els cinc cèntims de la rebaixa del preu del combustible aquells operadors que tinguin “capacitat de refinatge a Espanya i una xifra anual de negocis superior a 750 milions d’euros”. Per tant, les úniques petrolieres obligades a aportar el descompte seran Repsol, Cepsa i BP. En el cas de la resta de benzineres, ho assumirà l’executiu.