ajuda lloguer jove 2022

El Consell de Ministres ha donat llum verda a l’ajuda al lloguer 2022 per als joves, anunciada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, fa uns mesos i dotada amb una partida de 200 milions d’euros. Amb aquest bo jove per al lloguer de 250 euros mensuals, el Govern espanyol vol fomentar l’emancipació juvenil.

A continuació t’expliquem com demanar l’ajuda al lloguer 2022 per a joves a Catalunya i quins són els requisits per sol·licitar el bo.

Quan puc sol·licitar el bo jove per al lloguer?

El bo jove al lloguer 2022 aprovat pel Govern espanyol entrarà en vigor “com a màxim d’aquí a dos mesos” i ho farà amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener del 2022. Així ho ha explicat la ministra de Transports, Mobilitat i Agència Urbana, Raquel Sánchez. Segons ha assegurat, la mesura aprovada al Consell de Ministres del 18 de gener s’ha de debatre a una conferència sectorial amb les comunitats autònomes per acabar de definir quins seran els requisits per atorgar les subvencions.

Després, tornarà al Consell de Ministres i de nou es convocarà una altra conferència sectorial. Així doncs, encara caldrà esperar que aquest bo jove al lloguer passi tots aquests tràmits.

Com demanar l’ajuda dels joves al lloguer el 2022?

Si tens dubtes de si tens dret o no a sol·licitar l’ajuda jove per pagar el lloguer aquest any, t’expliquem quins són els requisits que hauràs de complir.

  • Tenir entre 18 i 35 anys.
  • Disposar d’un contracte de feina vigent.
  • No superar els 24.318 euros anuals.
  • L’habitatge llogat ha de ser el lloc de residència habitual del beneficiari de l’ajuda.
  • No rebre altres ajudes al pagament del lloguer, ja siguin autonòmiques o locals. En canvi, l’ajuda al lloguer per a joves sí que és compatible amb l’ingrés mínim vital.
  • Inicialment, el preu del lloguer no podia superar els 600 euros, però les comunitats autònomes podran ampliar el topall fins als 900 euros. En el cas del lloguer d’habitacions, el preu límit se situa en 300 euros ampliable fins els 450 euros.