El districte de les Corts ha confirmat a betevé que la compra de 16 locals comercials d’un únic edifici al carrer del Doctor Nubiola i Espinós servirà per revitalitzar els entorns del mercat limítrofs i obrir més accessos comercials. En paraules del regidor del districte, Joan Ramon Riera, la intenció és, en un futur no gaire llunyà, aconseguir dinamitzar tot l’entorn, “poder tenir fins a quatre entrades i convertir tot allò en una àgora comercial que transcendeixi les quatre parets del mercat“, ja sigui amb locals d’ús comercial o equipaments d’ús ciutadà.

Al mercat asseguren no tenir encara gaire informació, però sí que creuen que cal obrir-hi un altre accés, a l’estil de la porta de vidre que ja es va fer quan es va remodelar l’equipament. Josep Maria Benach, president de l’Associació de Concessionaris del Mercat de les Corts, explica en declaracions a betevé que “és una zona que està amagada i que s’hauria de reactivar perquè queda desprotegida. Caldria obrir-hi una vidriera com es va fer al carrer de les Corts”. En la mateixa línia es pronuncia el comerciant Carles Bellmunt, que lamenta que el tancament dels accessos va condemnar aquesta zona“.

Els comerços que hi ha s’hi podran quedar

Pel que fa a les properes passes, Foment de Ciutat, l’empresa municipal que va impulsar aquesta iniciativa a Ciutat Vella i que ara en lidera també la gestió a la resta de barris de la ciutat, es reunirà amb els propietaris dels locals i després en parlarà amb els comerciants i empresaris que ja estiguin desenvolupant alguna activitat en algun d’aquests establiments. La intenció és donar-los tota la informació i la voluntat és que els que s’hi vulguin quedar ho puguin fer. Alguns d’aquests comerciants han assegurat a betevé que fins ara els locals eren propietat d’un fons voltor i que a finals del 2021 els aleshores propietaris van “prendre mesures” per veure si es podien tirar a terra i es podia construir alguna cosa. D’altres demanen més informació davant la incertesa de les activitats que hi vol fer el consistori.

En una segona fase, el districte de les Corts i Barcelona Activa entraran en la gestió de la iniciativa, amb l’objectiu de revitalitzar econòmicament la zona i aconseguir que tingui més dinamisme social.