L’associació de comerciants El Cor de les Corts ha posat en marxa una campanya per aconseguir que els seus botiguers es passin a l’energia renovable. Per fer-ho, han signat un conveni amb la companyia d’energia verda Escandinava de Electricidad per tal que elabori un estudi d’eficiència energètica de tots els comerços del barri que ho desitgin. L’objectiu de l’anàlisi és que les botigues consumeixin menys, però si, a més, es passen a les renovables aconseguiran un adhesiu que els acreditarà com a comerç sostenible.

Estudi personalitzat

L’associació Escandinava de Electricidad és una empresa que treballa exclusivament amb energia renovable, com ara l’eòlica, la hidràulica i la solar. Gràcies al conveni signat amb El Cor de les Corts, l’empresa està elaborant estudis personalitzats de tots els comerços del barri que ho sol·liciten. L’anàlisi consisteix en una comparativa de factures en què es mira, principalment, si el consum i la potència contractada per les botigues són els adequats. Segons el comercial de la companyia, Medir Ros, molts comerços paguen més potència de la que necessiten o tenen sistemes d’il·luminació que consumeixen massa. Ros assegura que, si s’apliquen els consells, els comerciants poden arribar a estalviar-se fins a un 15 % del total de la factura.

L’objectiu, la sostenibilitat

El dinamitzador de l’associació de comerciants El Cor de les Corts, Pedro Imaz, assegura que el conveni permet a l’entitat treballar en favor de la sostenibilitat, un dels objectius que s’havien marcat per a aquest curs. Imaz creu que l’estudi és una molt bona oportunitat per als comerciants associats ja que els permet “participar en un programa en favor de la sostenibilitat —d’energia renovable— i un descompte anual de 20 euros el primer any, a banda que, si fan l’estudi, normalment sempre aconsegueixen un petit estalvi en les factures”. A més, si els comerciants finalment contracten energia verda rebran un distintiu que els acreditarà com a comerç sostenible.