Parada de llibres a la Rambla

El Gremi de Llibreters ha fet gala del balanç de les vendes de llibres per Sant Jordi. La previsió era la d’una bona diada i totes les expectatives s’han acomplert. L’associació calcula que es van vendre al voltant d’1.600.000 llibres i que es van recaptar prop de 22 milions d’euros. Això, suposa una lleugera millora respecte a l’any passat malgrat que les xifres són molt similars.

El Gremi ha constatat que la Setmana Santa va fer avançar algunes de les compres de llibres però també que la pluja matinal no va arronsar la venda durant la diada. Enguany, les obres de no-ficció han estat les més venudes i han desbancat la literatura juvenil de la primera posició. A la demarcació de Barcelona és on més llibres s’han venut, amb més de 53.000 obres diferents.

Una taula de diàleg per mantenir l’esperit de Sant Jordi

El Gremi de Floristes demana una taula de diàleg amb tots els sectors implicats el dia de Sant Jordi (llibreters, flequers i floristes) per mantenir l’esperit de la diada i per evitar estafes com les produïdes enguany. La Guàrdia Urbana investiga dos joves acusats d’estafar prop de 300 paradistes de roses per la venda de llicències.

Aquests permisos es concedeixen gratuïtament a l’Ajuntament i les persones estafades havien pagat entre 250 i 600 euros a través d’internet. Arran d’aquest fet, el Gremi de Floristes ha recordat que fa temps que denuncien que hi ha poc control en l’adjudicació d’aquests permisos. Per això, demanen que es replantegi el model de concessió de les llicències i l’ocupació del carrer el dia de Sant Jordi.