‘Encant de Gràcia és una botiga d’antiguitats amb una finalitat solidària. Funciona a partir de donacions particulars i d’una xarxa de més de 60 voluntaris. Els diners que s’obtenen de les vendes de la botiga són per a la Fundació ACIS, que té projectes educatius per ajudar infants amb dificultats. Ara ha guanyat un Premi Vila de Gràcia, un guardó que cada any el districte atorga a entitats i persones de Gràcia per reconèixer-ne la tasca. El local és al número 44 del carrer d’Astúries.

Els projectes educatius de la Fundació ACIS

Joan Millán, president de la Fundació ACIS, explica que la fundació sempre ha tingut “vocació de servei al barri, sobretot en l’àmbit de l’educació”. Per això, es mostra satisfet de rebre aquest reconeixement del districte de Gràcia, on creu que hi ha un gruix important d’iniciatives privades i de gran vitalitat, com la seva.

Una botiga amb 21 anys de vida

“Som una seixantena de voluntaris, una gran part són graciencs i els clients també viuen al barri”, explica M. José Vilà, l’encarregada de L’Encant de Gràcia, una botiga que fa 21 anys que ajuda a la subsistència de la Fundació ACIS.

Un altre dels trets diferencials d’aquesta botiga és que s’ha convertit en un punt de trobada, tant per als compradors, que alguns visiten el local cada setmana, com per als mateixos voluntaris. Jordi Solan, per exemple, va començar visitant L’Encant de Gràcia com a client i ara fa set anys que en porta la secció de llibres.

Objectes de tota mena

Durant tots aquests anys són molts els productes que han anat passant per la botiga, on hi ha des de mobles, fins a coses per a la llar, roba, llibres, discos o joguines. Han tingut alguns objectes molt curiosos com un teatre de titelles del segle XIX, un telescopi, una premsa d’impremta o instruments de música antiga.