Uns 200 treballadors de Nissan s’han concentrat, novament aquest dijous, davant la seu del Departament de Treball, al carrer de Sepúlveda, coincidint amb les reunions de mediació urgents que s’han convocat, durant aquesta setmana, amb la direcció de l’empresa automobilística. La intenció d’aquestes accions és evitar l’ERO que la direcció de Nissan va anunciar fa uns dies, que preveu l’acomiadament de més de 600 persones.

La plantilla es mobilitza per vetllar pel futur dels treballadors implicats en l’ERO i per demanar a l’empresa un projecte de futur. Han organitzat concentracions al matí i a la tarda per mostrar el seu “rebuig total” a les propostes de la direcció. Han assegurat també que volen contrarestar “la pressió que està exercint la direcció sobre la plantilla de Nissan” i que, segons afirmen, va en contra dels objectius de la companyia. Segons els treballadors, divendres passat la direcció de Nissan va demanar-los allunyar-se de la “posició immobilista” i treballar per aconseguir un acord abans del 30 d’abril, la data prevista per tirar endavant l’ERO.

Els treballadors de Nissan fa mesos que estan preocupats pel seu futur laboral. Especialment, des que el gener del 2018 la companyia va anunciar que a l’estiu deixaria de produir el turisme Pulsar i la furgoneta NV200 en la versió per a passatgers. L’empresa va assegurar llavors que aquesta decisió no afectaria la plantilla, però els sindicats es van mostrar reticents i van expressar els seus dubtes sobre el futur de la planta de la Zona Franca.

Nissan ajorna l’ERO mentre continuen les negociacions

Des de dilluns passat, moment en què es van iniciar les mobilitzacions, la direcció de Nissan es va comprometre a ajornar l’ERO que tenia previst presentar dimarts passat mentre continuen les negociacions. Tot i així, el president del comitè d’empresa, Juan Carlos Vicente, ha explicat que les parts encara són molt allunyades després d’hores de negociació a la seu del Departament de Treball. La mediació continuarà fins que es trobi una solució satisfactòria per a les dues parts. Els treballadors segueixen reclamant que els prejubilats disposin del 90 % del salari net i increments salarials fins al 2021 per sobre de l’IPC.