Sindicats i comerciants han acordat demanar al govern català un estudi sobre l’impacte econòmic i mediambiental del nou complex. A més, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha explicat que es plantegen presentar un recurs contenciós administratiu contra la concessió de la llicència comercial a l’empresa compradora dels terrenys. Segons Fraile, “l”outlet’ no aporta res al comerç de Catalunya i intenta beneficiar-se d’una situació de demanda deprimida per la manca de poder adquisitiu dels ciutadans”.

Els sindicats veuen amb preocupació que Catalunya esdevigui un “‘outlet’ comercial” i alerten que, malgrat que s’hi podrien crear 1.000 llocs de treball, “el saldo total acabaria sent negatiu perquè molts comerços de proximitat haurien de tancar”, ha explicat el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego.

Gallego també ha insistit en la necessitat que aquests centres comercials compleixin amb les condicions laborals pactades als convenis i amb la llei d’horaris comercials de Catalunya.