BEATRIU GUARRO, portaveu de SOS Racisme "S'està alimentant la xenofòbia amb aquests arguments suposadament per protegir les dones quan en realitat no s'estan portant mai a terme mesures prou efectives contra la violència masclista, no s'està lluitant perquè les dones realment puguin ocupar l'espai públic que els correspon."

La cambra catalana ha instat el govern a regular l’ocultació del rostre en l’espai públic per motius de seguretat. La moció de CiU ha estat aprovada amb el suport del PP, el PSC i C’s, els vots en contra d’ICV i la CUP i l’abstenció d’ERC. Tot i que no s’especifica, la normativa afectaria l’ús del burca i el nicab.

Una desena d’entitats socials han rebutjat la prohibició del vel integral. Defensen que el problema no existeix perquè només hi ha una desena de dones que van amb el rostre cobert a Catalunya. A més, consideren que aquest fet cultural no suposa cap problema de seguretat, com argumenta el govern de la Generalitat. A més, alerten que si la legislació tira endavant les dones deixaran de sortir a l’espai públic.