GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "D'on surt aquesta dada? Qui ho va filtrar? Qui és el responsable?" XAVIER MULLERAS, regidor del PP "A mi m'agrada parlar de realitat i no d'utopies: al mateix temps que la Generalitat ofega Barcelona amb el seu deute, l'Estat dóna solucions". JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "No volem pensar que això sigui una cortina de fum per tapar un tema greu com és la magnitud del deute de la Generalitat amb l'Ajuntament, que no para de créixer". JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Volen fer el favor de reclamar a l'Estat que ens pagui el que ens deu! Vostès estan perdent diners, i això és un 'engañabobos'." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Hi ha el compromís que al juliol començarem a veure aquestes transferències. No li puc dir perquè no tinc la confirmació ni quantes seran les transferències que entraran al juliol ni quin serà l'instrument exacte, però sí que tinc el compromís que entraran les transferències a partir del mes de juliol".

La segona tinenta d’alcalde, Sònia Recasens, ha explicat a la Comissió d’Economia que aquest mes de juliol tenen previst rebre les primeres transferències de l’Estat, tot i que no ha concretat si serà tota la quantitat sencera o només una part. Els diners que ha de rebre l’Ajuntament estan relacionats amb serveis socials, educació i sanitat, que són els tres paràmetres que marca el Reial Decret del Govern central que pretén eixugar el deute dels ajuntaments amb les comunitats autònomes.

La compareixença de Recasens l’havia demanat el PSC, que volia saber quines garanties tenia el govern municipal per cobrar aquests diners. Tota l’oposició ha qüestionat la xifra de 177 milions d’euros i la manera com s’ha calculat. El PSC creu que el govern va fer difondre aquesta xifra per “tapar” el plenari del 28 de juny, amb el deute com a tema central, dia en què l’Estat va anunciar la fórmula en qüestió. En la mateixa línia, ICV-EUiA ha demanat que no sigui una “cortina de fum per tapar el deute”. Des d’Unitat per Barcelona s’ha exigit al govern que reclami a l’Estat tots els diners que deu en transferències a la ciutat. El PP, en canvi, que també ha preguntat com s’ha calculat la xifra, ha elogiat que l’Estat aporti “solucions” a Barcelona.