Queviures Múrria, de 124 anys de vida, reobre aquest dimarts totalment renovat i convertit en una xarcuteria degustació, i a partir de la setmana que ve, també com a restaurant. Situat al número 85 del carrer Roger de Llúria, va tancar a l’agost per sotmetre’s a una reforma i modernitzar-se. Aquest comerç emblemàtic —que inicialment es preveia que s’estrenés per la Mercè— aconsegueix, d’aquesta manera, garantir el seu futur “oferint una imatge més actual”, ha explicat Joan Múrria a betevé.

Una de les novetats és que el local té una barra, tres taules i un entresolat amb un privat on es pot fer la degustació dels productes que es venen a la botiga o bé les elaboracions del xef Jordi Vilà, Premi Nacional de Gastronomia 2021 i amo dels restaurants Alkimia i Al kostat. Dos dels plats que ofereix Vilà són un cap i pota i unes sardines escabetxades.

La xarcuteria funcionarà com fins ara. S’ofereixen productes gurmet i hi ha molta varietat, fins a 100 tipus diferents de formatges, com el de gorgonzola amb tòfona blanca. Altres especialitats que es poden comprar són la sobrassada de porc faixat de Menorca, el caviar fresc d’Azerbaidjan, neules Graupera de Mataró fetes a mà, i vins i espumosos que ajuda a triar el sommelier Toni. La filosofia del comerç és triar productes de quilòmetre zero, de petits productors, i principalment que no duguin conservants.

Una millora per “dignificar el comerç”

Múrria afirma que amb la millora del negoci es vol “dignificar el comerç i l’Eixample”. Explica que el futur de les botigues emblemàtiques és que el públic hi vagi a comprar. “Això no és una atracció, és un negoci”. Amb la reforma esperen mantenir el client habitual i guanyar-ne més, sobretot amb la introducció de la restauració amb un vermut, un dinar, o bé un sopar. Fins ara, els clients habituals de Queviures Múrria han estat barcelonins de tota la vida, catalans de fora de la ciutat i estrangers residents a l’Eixample amb un alt poder adquisitiu.

El local manté els panells modernistes a la façana que van ser vandalitzats el maig. S’hi van pintar grafits a les persianes i als murals de l’aparador, que ja han estat esborrats.