consells evitar estafes loteria Nadal

Les cues a les administracions de Loteria Nacional per comprar un dècim per la Loteria de Nadal 2023 són habituals els dies abans del sorteig del 22 de desembre. Si vols estalviar-te l’espera, també tens l’opció d’adquirir el teu número per internet. Triïs la forma que triïs per comprar la butlleta, la Policia Nacional recomana que prenguis un seguit de precaucions per evitar estafes a l’hora de comprar un dècim de la Loteria de Nadal.

1. Compra la Loteria de Nadal en establiments autoritzats

Assegura’t sempre de comprar la loteria en establiments autoritzats, ja siguin físics o virtuals. Evita comprar a la gent que t’aturi pel carrer amb intenció de vendre’t un dècim. Si ho fas, procura que siguin persones conegudes i de total confiança.

2. Vigila si adquireixes un dècim per internet

Si vols comprar un dècim sense sortir de casa, comprova abans la seguretat de la pàgina web on adquireixes la teva participació. Assegura’t que t’apareix un candau a la barra de l’adreça web o que comença per https. En aquest cas, són plataformes segures. La Policia Nacional també et recomana que guardis els comprovants de la compra, ja siguin correus electrònics, captures de pantalla o qualsevol altre element que t’ajudi a demostrar la gestió que has fet.

3. Fotocopia els dècims de Loteria de Nadal compartits

Cada cop hi ha més persones que comparteixen dècims de Loteria de Nadal amb familiars, amics o coneguts. Si no vols tenir problemes en cas que resulti premiat, fes una fotocopia dels números, indica qui hi participa i la quantitat que ha invertit cada persona.

4. Guarda els teus números de Loteria de Nadal en un lloc segur

Fes una foto o apunta els teus números de loteria, amb la sèrie i altres elements que identifiquin el dècim, i guarda’ls en un lloc segur. En cas de ser víctima d’un robatori o estafa, ves a denunciar-ho.

Què vols saber de la Loteria de Nadal 2023?