El concurs públic per a la compra de locals que estan buits a Ciutat Vella ja està en marxa. El districte destinarà sis milions d’euros a adquirir establiments i una partida important anirà al carrer d’Avinyó. El regidor, Jordi Rabassa, explica que en aquesta zona l’especulació del sòl és menor que en altres parts del districte i això possibilitarà poder adquirir més locals.

Ciutat Vella vol reflotar el comerç

El carrer de Ferran és una altra de les zones més castigades. Ha perdut un 70 per cent dels comerços durant la pandèmia. Aquesta només és una de les dades que ha empès el districte de Ciutat Vella a prendre un seguit de mesures per reactivar el comerç del Gòtic, molt castigat per la crisi del coronavirus.

Un 70 per cent dels comerços del carrer de Ferran han tancat durant la pandèmia

Altres mesures previstes per potenciar el sector són millorar la senyalística i actuacions als comerços actius, com intervencions a les façanes o homogeneïtzar persianes.

Repoblar el barri

Per Barna Centre, entitat que aplega uns 21 carrers comercials del Gòtic, que l’Ajuntament compri locals “ja ens sembla bé, però no només s’ha de quedar en això”, afirma Isabel Rodríguez, directora de l’entitat. Creu que s’han de fer altres accions per aconseguir repoblar de veïns el barri.

No serveix de res que hi hagi comerços si no hi ha un teixit veïnal sòlid
Isabel Rodríguez, directora de Barna Centre

Una mostra més, segons Rodríguez, que la manca de veïnat és greu és el fet que “en poc temps hàgim perdut dues farmàcies al barri”.

En poc temps el Gòtic ha perdut dues farmàcies

Tot i les mesures engegades pel districte, el regidor reconeix que “la solució és canviar el model econòmic que tenim en aquesta part de la ciutat, que es basa en el turisme”.