(ACN) El Govern espanyol aprovarà aquest dijous una rebaixa de l’IVA de la llum del 21 al 10 %. El Consell de Ministres extraordinari, convocat per aprovar la fi de l’obligatorietat de la mascareta a l’exterior, també aprovarà la rebaixa de l’IVA per pal·liar l’augment de la factura elèctrica, segons han confirmat fonts governamentals a l’ACN. Des que es va aprovar la nova factura de la llum, el preu de l’electricitat ha assolit rècords, el darrer, el 15 de juny.

La ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja va avançar que el Ministeri d’Hisenda ho estava analitzant, entre altres possibles rebaixes d’elements fiscals.

Rebaixa temporal i per a menys de 10 quilowatts

La rebaixa de l’IVA de la llum del 21 % al 10 % serà fins a final d’any i per a tots els consumidors amb una potència contractada de fins a deu quilowatts. La mesura s’aplicarà sempre que el preu mig mensual del mercat majorista de l’electricitat estigui per sobre dels 45 euros per megawatt/hora. A banda, l’executiu estatal també aprovarà una aplicació del 10 % de l’IVA a tots els consumidors vulnerables severs fins a final d’any amb independència de la potència contractada i del preu del mercat.

Finalment, també se suspendrà el 7 % de l’Impost sobre el Valor de la Producció d’Energía Elèctrica el tercer trimestre d’aquest any.