(ACN / Redacció) Els treballadors de CaixaBank estan en peu de guerra contra l‘ERO que ha anunciat l’entitat, que preveu acomiadar, a tot Espanya, 7.400 persones i recol·locar-ne més de 680 en empreses filials. Aquest dimarts han fet la primera vaga en la història de l’entitat. A Barcelona han tallat durant més de dues hores el trànsit a l’avinguda Diagonal, on es troba la seu central de la companyia. Una acció que ja havien fet a finals del mes de maig. La protesta s’ha fet de forma simultània en altres ciutats com Madrid, Vigo, Màlaga, València, Almeria i Palma.

Segons els sindicats, el seguiment de la vaga ha estat massiu, amb un 70 % de les oficines tancades i una caiguda d’activitat del 90 % al conjunt de l’estat. A Catalunya, el seguiment a la demarcació de Barcelona ha estat del 90 %, mentre que a les comarques de Tarragona i Lleida el nombre d’oficines tancades ha estat pràcticament del 100 %, segons CCOO.

Una jornada “històrica”

Els diferents sindicats han coincidit en assenyalar que la jornada d’aquest dimarts és “històrica” i que és “l’única resposta” possible davant la posició de l’entitat. “La direcció es manté immòbil davant uns acomiadaments forçosos que no podem tolerar”, comenta el secretari general del SECB a Barcelona i les Illes Balears, Miguel Ángel Esteban. En la mateixa línia s’expressa el secretari de coordinació territorial de la UGT a CaixaBank a nivell estatal, Paco Orti, qui destaca que la convocatòria de vaga respon a “un ERO salvatge que no té en compte les famílies que destrueix”.

Crítiques als sous dels directius

La portaveu de CCOO a Barcelona, Eva Fernández, ha afirmat que amb la protesta volen denunciar l’actitud de l’entitat bancària. Critica que “quan CaixaBank va ser rescatada amb més de 24.000 milions d’euros, el primer que va fer el president va ser triplicar-se el sou”. Creu que la plantilla “no ha d’assumir les conseqüències de la fusió amb Bankia” i afirma que mantindran la vaga “si la situació i el diàleg” no avancen.