L’Ajuntament ha tret a concurs la construcció de 212 pisos prefabricats al districte de Sant Martí

, en quatre solars ubicats als barris del Besòs i el Maresme (dos), i la Verneda i la Pau (dos). D’aquesta manera, el govern municipal segueix l’estela del pisos APROP, però amb dues diferències.

D’una banda, els quatre edificis nous es destinaran a habitatge permanent (no temporal, com els APROP) i, de l’altra, podran utilitzar tècniques de construcció prefabricada diferents a l’ús de contenidors metàl·lics de mercaderies. Entre els 212 pisos, n’hi haurà de lloguer protegit i de dotacionals.

Els solars es troben a les següents ubicacions:

  • carrer de Pallars, 477
  • carrer de Marroc, 180
  • carrer de Binéfar, 22
  • passatge d’Arriassa, s/n

Fins a un 30 % més ràpid

La intenció del govern amb aquestes promocions és agilitzar la construcció d’habitatge públic. Si mitjançant les tècniques convencionals un edifici es pot erigir en un termini de 53 mesos (gairebé quatre anys i mig), les quatre edificacions tretes a concurs es faran en un màxim de 37 mesos (tres anys i un mes). O el que és el mateix: l’Ajuntament els tindrà enllestits un 30 % més ràpid (més d’un any).

El pressupost previst per fer els 212 pisos prefabricats de Sant Martí és de 20,4 M €, tot i que aquesta xifra pot variar un cop acabat el procés d’adjudicació (cada empresa que s’hi presenti, haurà de fer la seva oferta econòmica). Durant aquest procés també podrà variar el nombre de pisos finals.

En paral·lel, l’Ajuntament també premiarà les empreses que facin els edificis prefabricats amb menys impacte ambiental (emissions de CO2, consum d’energia utilitzat en la fabricació, residus generats…), i se’n valorarà la qualitat arquitectònica.