(ACN) El tràfic al Port de Barcelona va caure un 8,3 % al març en comparació amb el mateix mes de l’any passat pels efectes de la pandèmia del coronavirus en el comerç internacional i per l’aturada en sec de la indústria primer a l’Àsia i ara a Europa i Amèrica. Segons ha explicat el Port de Barcelona en un comunicat, els efectes s’han deixat notar en tot tipus de tràfic, en especial en aquelles mercaderies més lligades amb els sectors industrials no considerats bàsics, però també n’hi ha d’altres que van créixer per l’estat d’alarma. En nombre de contenidors, al llarg del mes passat van passar un total e 219.827 TEU, un 18,9 % menys que el mateix mes del 2019.

La caiguda ve motivada pel descens dels trànsits (-38 %) mentre que la baixada en les importacions se situa en el 19 % −concentrada principalment en el mercat asiàtic (-24 %)− i les exportacions registren un creixement del 8 %.

La cancel·lació del 50 % de les escales dels serveis de l’Extrem Orient ha impactat en les importacions per la paralització de l’activitat productiva a la Xina. El tràfic procedent d’aquest país ha notat especialment els efectes de la pandèmia, amb un retrocés del -41 %.