(ACN) El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha dit que s’està estudiant la possibilitat de fer “dies blancs” per anar a esquiar “amb moltes restriccions d’aforament i amb molt control en els desplaçaments”. Segons el conseller, la proposta podria tirar endavant al febrer “sempre que les dades epidemiològiques i les autoritats sanitàries ho permetin”.

L’objectiu de la proposta de “dies blancs” d’esquí al febrer és ajudar a mantenir la temporada de les pistes, en un mes on en anys anteriors era habitual que els escolars s’hi desplacessin durant les anomenades “setmanes blanques”.

“Si és possible, per poc que puguem ho farem”

El titular d’Empresa ha deixat clar que tot plegat dependrà de l’evolució de la situació sanitària, però ha insistit que “si és possible, per poc que puguem ho farem”. En aquest sentit, ha argumentat que l’obertura dels complexos de neu el 14 de desembre passat, no ha suposat un increment de casos.

La voluntat és que “es pugui fer vida normal en un esport a l’aire lliure com és l’esquí”, en grups petits i amb uns desplaçaments on s’apliquin les mesures de seguretat i prevenció de la covid-19.

Noves subvencions per compensar la pròrroga del confinament municipal

El conseller també ha anunciat noves subvencions per ajudar els sectors més afectats per la pròrroga del confinament municipal.

El govern s’està treballant per acabar de quantificar l’import necessari per poder afrontar les noves mesures restrictives, tenint en compte que ja es va passar de 10 a 15 milions d’euros en la pròrroga anterior d’una setmana de confinament municipal.