Després de dues setmanes tancats per les restriccions del coronavirus, els paradistes dels Encants de Sant Antoni tornaran a la feina aquest divendres, 22 de gener. Finalment, tenen l’autorització del Procicat que els permet obrir amb limitacions. Els venedors han rebut la notícia amb alleujament: “Som petit comerç, era un greuge estar tancats i agraïm molt que les autoritats competents ho hagin reconsiderat”.

La represa de l’activitat s’haurà de fer amb restriccions d’aforament i altres mesures. El president de l’Associació de Venedors i Venedores dels Encants de Sant Antoni, Joan Mestre, ha assegurat que esperen les instruccions de l’Institut Municipal de Mercats. En tot cas, insisteixen que els Encants de Sant Antoni són un espai segur: “Som petites botigues d’entre 15 i 20 metres quadrats, tenim ventilació natural i control d’aforament que no supera el 30 %”.

Posada a punt dels locals

Davant la reobertura imminent, alguns venedors han aprofitat aquest dijous per arreglar el local i col·locar el producte per a la venda. És el cas de la Carme Bernaus, que no ha dissimulat l’alegria per reprendre l’activitat. El tancament ha afectat més de 300 famílies. Asseguren que les restriccions no han tingut en compte el seu cas específic, ni tampoc alhora d’accedir a les ajudes: “Estem en terra de ningú”.

Suport de l’Institut Municipal de Mercats

L’autorització del Procicat arriba després de la petició que va vehicular l’Institut Municipal de Mercats. La regidora de Comerç, Montse Ballarín, van fer arribar una carta al Procicat en què en sol·licitaven la reobertura argumentant que és un “espai segur”, amb ventilació i renovació d’aire, i on “no es produeixen aglomeracions”.