(ACN) El món local del Pirineu ha convocat una concentració a la plaça de Sant Jaume el 29 de gener a les 12 h del migdia per reclamar a la Generalitat el confinament comarcal. Fa uns dies, càrrecs electes del Ripollès, Alt Pirineu i Aran van signar un manifest en què reclamaven mesures per combatre la pandèmia ajustades a cada territori i que es tinguessin en compte les zones rurals on hi ha menys densitat de població.

Ara bé, lamenten la “desatenció” del govern a les seves peticions, que entre altres coses també incloïen ampliar els horaris d’obertura dels establiments de restauració, que es troben afectats per les restriccions anticovid.

Representen el 20 % del territori català

Els municipis manifesten que representen el 20 % del territori a Catalunya, amb 96 municipis i 100.000 habitants i, per això, volen que el vicepresident del govern i els consellers d’Interior, Salut i Territori rebin els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de les capitals per escoltar les seves peticions.

A més de l’Aran i les sis comarques que van acordar el manifest, a la reunió d’electes del Pirineu d’aquest dijous s’hi ha sumat el Consell Comarcal del Berguedà. També hi ha convocats l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya.

Demanen la reactivació de l’Esport Blanc Escolar

Al llistat de greuges que denuncien patir també s’hi ha afegit la inquietud per la suspensió del programa Esport Blanc Escolar. El president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer, s’ha mostrat indignat pel fet que els darrers dies la Generalitat hagi fet tres anuncis contradictoris sobre si les activitats del programa es podrien dur a terme.

Precisament aquest dijous, el conseller d’Interior, Ramon Tremosa, ha dit que s’està estudiant fer uns “dies blancs” pel febrer.