Una cinquantena de llogaters s’han manifestat aquest dijous davant l’oficina de CaixaBank del carrer de Rabassa, 21, al barri de la Vila de Gràcia, per exigir que “es compleixi la llei” i renovi els contractes de lloguer a dues famílies del barri.

El Sindicat de Llogateres assegura que fa un any i mig que les famílies intenten negociar amb les seves immobiliàries: BuildingCenter i ImmoCaixa. Amb aquesta acció, asseguren, s’inicia una campanya pública per exigir a CaixaBank que aturi els desnonaments d’aquestes famílies.

Font: Sindicat de Llogateres de Catalunya

Afirmen que CaixaBank “està incomplint la llei” perquè es nega a oferir un lloguer social a una de les famílies, amb tres menors a càrrec, en situació de vulnerabilitat. En aquest cas, “tenien un lloguer normal de mercat que van començar a impagar”, expliquen des del sindicat.

En el segon cas, una dona amb un menor a càrrec, consideren que l’entitat està incomplint la regulació de lloguers. Expliquen que fa dos anys que estan fora de contracte perquè volia apujar-los 300 € el lloguer: “Ara està obligada a fer una renovació sense apujar ni un cèntim i mantenint els 630 € que pagaven”, diu un comunicat del Sindicat de Llogateres.  

Protesta lloguer CaixaBank Gràcia
Font: Sindicat de Llogateres de Catalunya

Reunions amb les immobiliàries

Un cop finalitzada la concentració, el sindicat explica que ha aconseguit pactar una reunió per a dimarts, 26 de gener, amb l’entitat bancària i les immobiliàries amb l’objectiu d’aconseguir un lloguer social per a les dues famílies.