Els visitants podran esmorzar, dinar, o bé sopar perquè el mercat estarà obert tots els dies des de les nou del matí fins a les 12 de la nit, i de dijous a dissabte de nou a una de la matinada. Hi ha 16 parades temàtiques on els ciutadans trien els que els ve de gust, i després tenen diverses barres repartides pel recinte per menjar-s’ho o bé poden triar les àrees del menjador central.

La varietat culinària és força àmplia i s’hi pot trobar dolços i salats, menjar de planxa com ara les broquetes, els entrepans, o unes salsitxes, una parada d’arrossos, cuina italiana a base de pizza i pasta, tapes de peix fregit i croquetes, platets de cuina de mercat, una parada especialista en menjar tot tipus de cuinats amb ous i fins i tot es poden desgustar unes ostres.

L’espai neix als baixos d’un edifici catalogat del segle XIV situat al Born, on va funcionar durant anys el Cafè de la Princesa. Hi ha fins a tres accessos per entrar al recinte, que són al carrer del Sabateret, 1-3, al carrer de Flassaders, 21, i l’entrada pel carrer de l’Hostal de Sant Antoni, 5. Un projecte culinari que recorda el madrileny Mercado de San Miguel, que des de fa uns anys funciona amb èxit.