Els llums de Nadal del projecte #RavalKM0 han causat furor el primer any en què s’han posat a disposició de particulars, comunitats de veïns, entitats i comerços del districte. La convocatòria per lluir alguns dels 100 arcs lumínics existents ha anat a càrrec de La Traginera Comunalitat de Ciutat Vella i ha estat tot un èxit. Segons explica Sara Jaramillo, de La Traginera Comunalitat de Ciutat Vella estan molt contents perquè han rebut “més de 100 peticions i per donar resposta a totes necessitaríem 200 arcs lumínics”.

#RavalKm0 per tot el districte

Jaramillo explica que amb aquesta iniciativa el que es vol “és que tots els barris del districte puguin lluir aquests llums“. Com s’han rebut més peticions que arcs lumínics, Jaramillo afegeix que “aquest any les repartirem entre les entitats dels diferents barris que ens les han demanat”. Tot i això, al Raval es veuran al carrer d’en Robador, voltants de la plaça de la Universitat, Mercat de la Boqueria (façana de la plaça de Gardunya i de la Rambla), plaça dels Àngels i altres equipaments com la Filmoteca, el Liceu o la seu del districte.

Millores per arribar al veïnat

Aquest any, els llums #RavalKm0 lluiran en diferents entitats dels quatre barris de Ciutat Vella i no només del Raval. Aquesta deslocalització, però, no s’ha pogut materialitzar en balcons particulars. Jaramillo reconeix que “les dimensions dels arcs, més d’un metre quadrat de mitjana, així com la instal·lació de les llums, dificulta que enguany s’hi pugui fer”. Per això, afegeix que “de cara a l’any vinent, per poder arribar a més gent, volem fer millores per poder arribar a més veïns i veïnes”.

La cessió és temporal i gratuïta, l’únic requisit que demanaven és que hi hagués espai suficient per acollir aquests llums. Jaramillo creu que amb aquesta proposta “s’aconsegueix que els llums de Nadal siguin un bé comú urbà““.

#RavalKm0 va néixer fa vuit anys amb la construcció d’arcs de llum inspirats en fotografies del veïnat del Raval. En aquest projecte, a més de veïns, s’hi van implicar artistes de prestigi que van col·laborar en les sessions fotogràfiques.