Els treballadors del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) han denunciat aquest dilluns “la situació insostenible” que, asseguren, estan suportant per la suspensió cautelar del procediment de contractació. Diuen que “venim prestant els seus serveis des de l’any 2015 en les mateixes condicions”, tot i que “l’activitat s’ha incrementat un 12 per cent” durant aquest temps. El comitè d’empresa assenyala que això suposa a la plantilla “un sobreesforç per garantir que el servei es presti en condicions òptimes”.

Els treballadors del CUESB estan contractats per l’empresa Progess. L’externalització del servei s’hauria d’haver renovat fa temps, però el primer procés de licitació que va publicar l’Ajuntament es va declarar desert perquè, segons el comitè d’empresa, el plec “era insuficient per cobrir totes les despeses amb relació al personal. A partir d’aquí els treballadors van iniciar una negociació amb el consistori, que va culminar amb un nou plec publicat el 4 de febrer i que hauria d’haver entrat en vigor l’1 de maig. Finalment això no ha estat així perquè l’11 d’abril el comitè d’empresa va tenir coneixement de la suspensió cautelar del procediment de contractació. L’empresa Grupo 5 Acción y Gestión Social, SAU va presentar un recurs davant del tribunal de contractació per l’adjudicació del servei a l’empresa Progess.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona lamenten la situació actual dels treballadors del CUESB, però l’atribueixen al fet que “una de les dues empreses candidates al concurs públic ha presentat un recurs especial de contractació”. El consistori afegeix que el nou contracte preveu un increment pressupostari del servei dels 3,3 milions d’euros actuals als 5,4 milions. El delegat de CCOO al Comitè d’Empresa del CUESB, Mohamed Chair, considera que l’Ajuntament també és responsable d’aquesta situació de precarietat perquè assegura que els diners per resoldre-ho estan pressupostats des del gener del 2018 i s’utilitza la suspensió cautelar com a excusa. També demanen a l’empresa Grupo 5 Acción y Gestión Social, SAU que retiri la part del recurs que fa referència a la suspensió cautelar del procediment “perquè, en primer lloc, perjudica els treballadors”.