(ACN) El director general de Comerç, Jordi Torrades, ha assegurat que si l’Ajuntament de Barcelona vol que tot el comerç de la ciutat pugui obrir per Sant Jordi pot aprovar el canvi d’un dels festius que va escollir l’any passat pel 23 d’abril. Torrades ha comentat que després caldria informar-ne a la Generalitat perquè publiqués la rectificació al DOGC.

En declaracions a l’ACN, Jordi Torrades, ha afirmat que els comerços amb una superfície inferior als 300 metres quadrats així com llibreries i floristeries poden obrir tots els diumenges i que, en tot cas, els que ho poden fer excepcionalment durant 10 festius l’any són els centres comercials, grans superfícies i establiments de més de 300 metres quadrats.

La Generalitat diu que “no es pot fer una excepció”

“No hi ha tema, no hi ha cas“, ha afirmat el director general de Comerç en relació amb la polèmica generada en les darreres hores després que la regidora de comerç de Barcelona, Montserrat Ballarín, culpés la Generalitat de no permetre les botigues obrir de forma excepcional per Sant Jordi.

Torrades ha deixat clar que en cap cas el pròxim 23 d’abril es pot fer una excepció i permetre que tots els establiments obrin portes de més a més, sumant una jornada extra a les 10 estipulades per al conjunt de l’any.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?