botigues sant jordi 2023

(Agències) Els comerços de Barcelona no podran obrir el diumenge del Sant Jordi 2023. Així ho ha explicat la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, després d’haver fet la consulta a la Generalitat, de qui depèn autoritzar-lo.

Ballarín ha assegurat que, després de rebre la petició de l’associació Barcelona Oberta, van consultar al govern la possibilitat que els comerços obrissin el 23 d’abril. La resposta del govern ha estat negativa, ja que la llei de comerços autonòmica només preveu que obrin de manera excepcional, pastisseries, forns i establiments de llibres de Sant Jordi.

Sant Jordi no està inclòs en el calendari de festius oberts

El govern ha recordat que la normativa estableix que es pot obrir 10 diumenges i festius, vuit dels quals els marca la Generalitat i els altres dos l’Ajuntament, i que no es va decidir en cap dels casos, en l’espai de consens amb els comerciants, obrir aquest Sant Jordi.

Davant d’aquest escenari, “només podria autoritzar-se de forma excepcional per part de la Generalitat, que ha rebutjat la proposta”, ha explicat la regidora de Comerç, i ha puntualitzat que aquest Sant Jordi “com qualsevol altre diumenge, podran obrir els comerços de menys de 300 m²“.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?