"Rider" de Globo

(ACN) Glovo ha pactat amb la plantilla 140 acomiadaments a la seu central al districte del 22@, set menys dels que s’havien plantejat inicialment. Segons el Col·lectiu Ronda, que assessora part dels treballadors, s’ha acordat “no fer públics ni els imports ni els termes de les indemnitzacions”. El despatx d’advocats s’ha limitat a qualificar el pacte com a “digne i satisfactori” tenint en compte que les extincions afectaven persones que, en la seva immensa majoria, tenien molt poca antiguitat a l’empresa, en alguns casos de tan sols uns pocs mesos.

El cofundador i conseller delegat de la companyia, Oscar Pierre, va anunciar el 30 de gener que l’empresa retallaria un 6,5 % dels llocs de treball, amb especial incidència a Barcelona. En aquell moment, l’empresa especialitzada en repartiment a domicili va xifrar en 250 els llocs de feina que es perdrien. Ara, un cop assolit l’acord amb la plantilla de Barcelona, Glovo no ha quantificat quin és el total d’afectats arreu del món. La companyia, adquirida a finals del 2021 per Delivery Hero, també va assegurar que els acomiadaments no inclourien cap repartidor ni operador de supermercat.

Glovo va justificar l’ERO presentat a Catalunya per la “situació econòmica i l’evolució registrada en els últims mesos” i per la desacceleració de les taxes de creixement anuals. Malgrat aquestes dades, Pierre reiterava en el seu comunicat la previsió d’assolir un resultat econòmic positiu, durant aquest mateix any, per primera vegada des de la fundació de l’empresa catalana, ara fa vuit anys.