Podran obrir, finalment, els comerços el diumenge de Sant Jordi? Doncs sembla que hi ha la possibilitat d’arribar a un acord. Després que la Generalitat hagi informat que l’Ajuntament de Barcelona té la potestat d’autoritzar l’obertura, canviant el 23 d’abril per un altre festiu, l’associació Barcelona Oberta, impulsora de la petició, ha avançat que hi ha voluntat per part del consistori de fer la permuta.

En concret, l’Ajuntament de Barcelona ha assegurat a betevé que està disposat a demanar el canvi a la Generalitat sempre i quan els arribi una petició que tingui un ampli consens per part dels comerciants. De fet, el calendari vigent actualment ja s’havia pactat amb el sector comercial de la ciutat.

Barcelona Oberta preferiria que “es fes una excepció”

Barcelona Oberta, però, no acaba de veure amb bons ulls la proposta. L’entitat preferiria que “es fes una excepció” i no haver de renunciar a cap dels festius que ja s’han acordat. Tot i així, Núria Paricio, directora de Barcelona Oberta, reconeix que va ser una errada seva no adonar-se que Sant Jordi queia en diumenge i, per tant, si no hi ha alternativa, estan disposats a fer el canvi per un altre diumenge festiu de “menys venda”.

L’intercanvi de dates, l’única opció segons la Generalitat

El director general de Comerç, Jordi Torrades, ha deixat clar que “en cap cas el pròxim 23 d’abril es pot fer una excepció“, però sí que hi ha la possibilitat de fer el canvi de data. Tot i estar fora de termini per comunicar-lo, la Generalitat no veu cap problema a aprovar l’autorització, un cop l’aprovi l’Ajuntament. Això sí, s’hauria de fer en un termini màxim de 15 dies perquè doni temps a publicar l’esmena al DOGC.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?