Posar damunt de la taula el clàssic tortell de Reis ja és una tradició molt arrelada. Per això, un dia abans de la nit més màgica de l’any, les pastisseries de la ciutat ja s’omplen de gom a gom de clients a la recerca del tradicional postre. El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que enguany els catalans consumiran quasi un milió de tortells de Reis artesans. El sector es manté optimista i confia a mantenir la tendència a l’alça dels darrers anys.

A la pastisseria Morera, les cues ja hi eren des que s’ha apujat la persiana. Hi havia clients que ja l’havien reservat i únicament el venien a recollir, d’altres, però, s’hi apropaven per recollir-lo sense reserva. Els pastissers ja preveuen una gran afluència de públic durant el 5 de gener, per això hi ha més treballadors i tots treballen a ple rendiment: a les 7 h del matí ja comencen a fornejar tortells.

Massapà, trufa, nata o crema, els més demanats

Trufa, nata o crema són les variacions més comunes en els tortells, cadascú l’agafa al seu gust: “se’n compren de petits, però de molt variats”, explica una de les treballadores de la pastisseria La Palma. Com sempre, però, el clàssic tortell de massapà és l’aposta més segura si es vol acontentar a tots els que s’asseuen a taula. Amb els últims anys, algunes pastisseries han volgut fer reinterpretacions del tortell, com per exemple amb te matxa. Tot i això, el gran públic sembla que segueix preferint endur-se a casa els més tradicionals.