Des de l’entrada en marxa de l’estat d’alarma pel coronavirus els serveis essencials com els de neteja fan mans i mànigues per assegurar la recollida de brossa domiciliària, però des de l’Ajuntament el tinent d’alcalde Albert Batlle demana més civisme als ciutadans.

La recollida de mobles, suspesa

En concret Batlle demana als ciutadans que no deixin bosses d’escombraries fora dels contenidors i que tampoc es deixin mobles usats perquè el servei de recollida ha quedat suspès, i els qui en facin un mal ús podran ser sancionats econòmicament. L’Ajuntament fa una crida al civisme i recorda que els treballadors de la neteja estan fent la seva feina en unes condicions molt complicades, i les bosses fora dels contenidors o els mobles no fan més que entorpir-ne la tasca.

La mobilitat, més restringida

En aquest sentit, Batlle també ha afegit que amb l’entrada en vigor del reial decret nou les patrulles de la Guàrdia Urbana seguiran amb els avisos habituals i s’hi afegirà aquesta crida al civisme. També es posarà especial èmfasi a demanar a la ciutadania que es confini a casa perquè encara, segons Batlle, hi ha massa gent al carrer. Els controls dels desplaçaments no forçats, és a dir aquells que no es troben dins dels que realitzen els serveis essencials, seran més estrictes.

Pel que fa als accidents, Albert Batlle ha volgut destacar un rècord registrat a Barcelona aquest diumenge, en què es va produir un únic accident quan de mitjana a Barcelona se’n produeixen un centenar.

Denúncies d’identificacions arbitràries

Segons un comunicat de SOS Racisme, els cossos policials estan realitzant més identificacions per raons de raça des de la posada en marxa de l’estat d’alarma. L’ONG assegura que en aquesta situació es “multipliquen el racisme institucional i les restriccions de drets ja existents, en tant que hi ha menys control, més por i poc escrutini ciutadà. I manifestem el nostre absolut rebuig a les identificacions per perfil racial totalment discrecionals”. 

Sobre aquest tema Albert Batlle ha volgut puntualitzar que els protocols tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra són totalment escrupolosos en aquest sentit i que en les reunions prèvies a les patrulles que realitzen els policies s’insisteix a respectar tots els drets dels ciutadans vinguin d’on vinguin.