Els treballadors que es dediquen al sector dels pisos turístics legals cobren més del que ho fa el personal destinat a aquest sector. La majoria dels assalariats tenen un contracte a jornada completa. El sector dona actualment feina a un total de 4.707 persones. Hi ha quatre tipus de categories de treballadors. Els que fan tasques d’administració que representen un 42 % dels assalariats i tenen un sou brut mitjà que arriba als 23.000 euros. La segona categoria és la dels recepcionistes, que treballen en els apartaments turístics que es concentren en una mateixa finca. El sou mitjà és de 17.843 euros. La tercera categoria correspon al personal de manteniment, habitualment està externalitzat i representa un 12 % del personal del sector. Els ingressos dels qui realitzen aquestes tasques són de 18.479 euros bruts a l’any. Una quarta categoria correspon al personal de neteja, que representa un 31 % del total dels treballadors i és la tasca que té menys remuneració amb un sou brut mitjà de 15.790 euros. Habitualment aquest servei està externalitzat.

Apartur demana lluitar contra els pisos turístics il·legals

Des d’Apartur asseguren que si s’aconsegueixen reduir els pisos turístics il·legals podrien millorar els sous del personal que treballa en aquest sector. Enrique Alcántara, president d’Apartur, ha dit que no poden competir contra uns pisos que no paguen ni taxes turístiques, ni tampoc han de declarar els ingressos. Durant el 2017 els pisos turístics legals han generat un impacte econòmic directe de 250 milions d’euros. En canvi, l’impacte econòmic indirecte ha arribat fins als 610 milions d’euros.

Ocupació mitjana d’un 76 %

Al llarg de l’any, l’ocupació mitjana dels pisos turístics legals és força alta i arriba al 76 %. De fet, de cara a l’estiu Apartur espera que l’ocupació arribi a fer el ple. L’estada mitjana dels qui s’allotgen en aquests apartaments és de 4,2 nits i el nombre mitjà de persones que s’hi allotgen és de 3,8.