El Sindicat de Llogaters ha fet una acció sorpresa aquest dimarts a la tarda en la qual ha ocupat durant una estona la seu d’UGT Catalunya, a la rambla del Raval. Protesten en contra de la decisió de la cooperativa que col·labora amb el sindicat, Llar Unió Catalonia, que “obliga” un jubilat que viu a Sant Feliu de Llobregat “a comprar el pis o marxar”. Per la seva banda, la cooperativa destaca que l’immoble està destinat a la protecció oficial per a la venda i es va llogar de manera improrrogable durant un període màxim de cinc anys, termini que ha finalitzat aquest mes de juny.

El Sindicat de Llogaters assegura que ha intentat negociar amb Llar Unió Catalonia perquè “es pogués renovar el contracte de lloguer”. No obstant això, lamenten que “la cooperativa s’ha negat en tot moment a qualsevol opció que no sigui la compra de l’habitatge”, a la qual el llogater “no pot fer front”.

A més, el sindicat destaca que també han fet arribar la situació a UGT, però que no han “obtingut cap tipus de resposta” i critiquen el seu paper “tan passiu”, que “permet les pràctiques de la cooperativa”.

La cooperativa recorda a l’inquilí que el contracte de lloguer era improrrogable

Per la seva banda, la cooperativa Llar Unió Catalonia ha explicat a betevé que l’edifici en qüestió està construït en un sòl destinat a la protecció oficial per a la venda. No obstant això, l’any 2013 no es van poder vendre dos dels immobles i la cooperativa va decidir llogar-los durant un termini màxim de cinc anys per tal que no quedessin buits. Per això, asseguren que l’inquilí va signar un contracte en el qual s’especificava que el lloguer era improrrogable i caducava el 7 de juny de 2018.

Segons la cooperativa, i d’acord amb el contracte, el llogater té ara opció a comprar l’immoble i, si decideix no fer-ho, haurà de marxar. De fet, fonts de Llar Unió Catalonia asseguren que es van posar en contacte amb ell a l’abril per recordar-li que el contracte s’extingiria aquest juny.