Fa un any i mig que Mala Hierba va obrir al barri del Coll. Ho va fer en un local amb molta història a la zona. Havia estat l’antic restaurant Casa Fausto durant 60 anys i ara, tot i que amb un altre aire, la Roser i el Fabio n’han mantingut l’esperit. Ells es van conèixer al Camí de Sant Jaume i al cap d’uns mesos ja buscaven un local per tirar endavant el seu somni: una combinació dels dos mons, la cuina del Fabio i la vida natural i les teràpies de la Roser. D’aquesta barreja en va sortir Mala Hierba. Una de les condicions per a l’espai havia de ser que tingués o pogués tenir un hort. Al barri del Coll hi havia aquesta possibilitat, en un entorn més natural que al centre de la ciutat.

Productes de temporada

La cuina del Mala Hierba es basa en productes de temporada, de mercat i de proximitat, són plats d’autor que combinen sabors de tot tipus, la majoria provinents de les flors comestibles o les plantes silvestres de l’hort que cultiven. Fabio Gamirasi, el xef, explica que el primer plat en què pensa és el gaspatxo, ja que aglutina tots els ingredients que es cultiven a l’hort i té mil sabors com la menta xocolata, la berbena, la melissa o l’alfàbrega. Ara, l’hort s’està preparant per créixer amb un bosc comestible al voltant d’un pi pinyoner per tenir maduixes, gerds o bolets.

El més important per al restaurant és la qualitat del producte que ofereix i la relació amb el barri on s’ha ubicat. De fet, el Fabio havia estat treballant en un restaurant amb dues estrelles Michelin i, com diu Roser Asensio, intenten “oferir la mateixa qualitat d’una manera més senzilla, perquè les elaboracions no poden ser tan sofisticades per tema de temps i per tema també de personal, però sí que s’ofereix una qualitat molt bona”.

Ara, amb el guardó Barcelona Restauració agafen més embranzida per continuar imaginant possibilitats a través de la cuina i l’hort, cultivant la terra del Coll per portar el fruit a taula.