Els paradistes dels Encants de Sant Antoni ja han pogut penjar els cartells amb els horaris definitius d’obertura. Després de tres setmanes de debat, perquè hi havia alguns comerciants que volien ampliar els dies de mercat, finalment l’assemblea de concessionaris ha consensuat obrir cinc dies. Un punt intermedi entre els qui demanaven sis dies i els qui preferien quedar-se amb quatre perquè, de fet, els dijous serà voluntari obrir. Els concessionaris amb qui hem pogut parlar valoren poder passar pàgina i començar a gaudir del mercat i dels avantatges pel que fa a quan treballaven al carrer i a la carpa provisional.

Els primers 15 dies, al Mercat de Sant Antoni les parades dels encants van obrir de dilluns a dissabte a petició de l’Institut Municipal de Mercats. Passat aquest temps, i veient que la xifra de venedors partidaris d’obrir més dies s’havia incrementat, la direcció del mercat va demanar mantenir aquests horaris una setmana més. Però les parades partidàries de continuar amb l’horari tradicional van optar per no obrir. L’ambient enrarit es va instal·lar als passadissos dels encants. Una situació que va portar un grup de concessionaris a reclamar una assemblea en què es pogués tornar a debatre i votar els horaris. L‘assemblea es va celebrar aquest dimarts i l’opció més votada va ser la d’obrir cinc dies, els quatre de sempre afegint-hi el dijous com a dia d’obertura opcional. “Ningú no ha guanyat i ningú no ha perdut”, considera l’Elena Pol, propietària de les parades 53 i 54. “Ens hem tret un pes de sobre. Han estat tres setmanes amb molt d’estrès. Avui ja hi havia bon ambient. Ara comencem la nova etapa relaxats, per fi”, explica.

“El mercat necessitava un dia més. Ara que tenim més facilitats que quan estàvem al carrer i a la carpa em sembla fantàstic poder obrir cinc cies”, diu Mario Cadenas. Reconeix que quan es treballa amb col·lectius tan nombrosos sempre costa posar-se d’acord: “La voluntat per part de tots ens ha permès aconseguir-ho”. Qui també està satisfet amb l’acord però amb matisos és Àngel Cardiel. Considera que els partidaris d’obrir sis dies han estat “els més generosos. El dimarts tothom tanca i dijous és voluntari, els qui no vulguin podran no obrir sense ser sancionats”.