Els paradistes dels Encants de Sant Antoni han decidit en assemblea que s’afegirà un dia més al seu calendari d’obertura. El debat s’ha celebrat a petició dels paradistes que reclamaven poder ampliar a cinc o sis dies els horaris d’obertura dels encants després de veure la bona rebuda de clients.

El propietari de la sabateria Cardiel, Ángel Cardiel, va assegurar aquest dimarts, davant les parades tancades, que Sant Antoni és “un mercat 3.0 amb uns horaris de -1.0”, una posició compartida també per altres paradistes, que han demanat una assemblea per decidir si calia obrir més dies davant la forta afluència de públic.

Després de tres hores d’assemblea, els paradistes dels Encants de Sant Antoni han acordat mantenir l’horari antic però amb un afegitó: el dijous serà dia d’obertura opcional, una nova jornada laboral que el president de la junta de paradistes, Joan Mestre, espera que sigui un èxit i de màxima obertura malgrat que alguns venedors no volien modificar-ne l’horari.

La junta anterior va dimitir en bloc quan un 70 % dels venedors van acceptar no ampliar els horaris comercials. Cardiel, que n’era membre, va assegurar abans del debat que no es quedarien de braços plegats i va recriminar a l’Institut de Mercats de Barcelona que aquest dimarts s’hagi impedit l’accés als encants. Fonts properes a la direcció han matisat a betevé que la decisió no es pot atribuir al mercat. “L’únic que s’ha fet és donar compliment al que es va votar en una assemblea. Els horaris els han decidit els concessionaris i són ells els responsables de canviar-los si així ho creuen convenient”.

Finalment, s’ha arribat a “l’acord satisfactori” que ha defensat i demanat Joan Mestre aquest matí en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé. D’aquesta manera ni es mantenen només els quatre dies de l’horari tradicional ni tampoc s’eixamplen fins als sis que demanaven alguns paradistes.

La polèmica pels horaris ha enterbolit l’ambient dels encants en aquestes primeres setmanes des de la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni.