Treballadors públics de l’Ajuntament, especialment Bombers de Barcelona, però també personal de la Guàrdia Urbana i del sector educatiu, entre d’altres, han sortit al carrer per demanar millores laborals. Reclamen un nou conveni que permeti revertir les retallades dels últims anys.

La manifestació dels treballadors públics de l’Ajuntament de Barcelona ha començat a les nou del matí de la plaça d’Urquinaona i ha avançat per la via Laietana fins a arribar a les portes de l’Ajuntament. El col·lectiu més nombrós i també el que més s’ha fet notar és el dels Bombers de Barcelona que han acabat la marxa omplint d’escuma la plaça de Sant Jaume.

Segons els sindicats, a principis de juny  la Mesa General de l’Ajuntament els va entregar un document  de treball amb les propostes laborals de l’Administració que, diuen, queden lluny de les seves peticions i d’un possible preacord. Consideren que el text no recull les demandes que els sindicats van fer arribar a l’Ajuntament en l’última reunió que totes dues parts van mantenir el 24 de maig.

Per la seva banda, els Bombers de Barcelona denuncien que no hi ha efectius suficients a la ciutat per garantir-ne la seguretat. Diuen que, en els gairebé quatre anys de mandat d’Ada Colau, no se’ls ha escoltat ni s’han produït avenços significatius en les seves reclamacions i que únicament es vol pal·liar la situació amb serveis extraordinaris que, des de l’1 de juny es neguen a realitzar. Per tot plegat, diuen que volen alertar els ciutadans del “perill potencial que hi ha a la ciutat”.