La manifestació dels treballadors públics de l’Ajuntament de Barcelona ha començat a les nou del matí de la plaça d’Urquinaona i ha avançat per la via Laietana fins a arribar a les portes de l’Ajuntament. El col·lectiu més nombrós i també el que més s’ha fet notar és el dels Bombers de Barcelona que han acabat la marxa omplint d’escuma la plaça de Sant Jaume.

Segons els sindicats, a principis de juny  la Mesa General de l’Ajuntament els va entregar un document  de treball amb les propostes laborals de l’Administració que, diuen, queden lluny de les seves peticions i d’un possible preacord. Consideren que el text no recull les demandes que els sindicats van fer arribar a l’Ajuntament en l’última reunió que totes dues parts van mantenir el 24 de maig.

Per la seva banda, els Bombers de Barcelona denuncien que no hi ha efectius suficients a la ciutat per garantir-ne la seguretat. Diuen que, en els gairebé quatre anys de mandat d’Ada Colau, no se’ls ha escoltat ni s’han produït avenços significatius en les seves reclamacions i que únicament es vol pal·liar la situació amb serveis extraordinaris que, des de l’1 de juny es neguen a realitzar. Per tot plegat, diuen que volen alertar els ciutadans del “perill potencial que hi ha a la ciutat”.