Veïns i comerciants dels carrers de Joaquin Costa i de l’Hospital, al barri del Raval, protagonitzen la il•luminació nadalenca. Es tracta d’una iniciativa inclosa en el projecte Raval KM0, en què s’hi ha sumat a més d’entitats del barri professionals de prestigi. MARIA ESPEUS, fotògrafa “Realmente han sido entrañables todos, han venido con unas ganas enormes y bueno son proyectos pequeños que a mi me gustan muchísimo.” L’única condició que se’ls va posar a aquests models singulars va ser que s’abracessin i ningú no hi va tenir cap inconvenient. ANA FERRERO, veïna del carrer de l’Hospital “Pues porque me lo dijo el farmacéutico, si me quería hacer una foto con él y que era para el barrio, para el bien del barrio, para hacerlo para quí que lo estaban haciendo, y entonces dijo yo, ah bueno.” GLORIA MONTERO, veïna del carrer de l’Hospital “Me han preguntado a mi y a mi marido que si queríamos y pensamos que sí.” LILI FIGEL, coresponsable de Mother del carrer de Joaquín Costa “Nos parecía algo muy único y algo muy bonito para unir todos los vecinos y sentir buena energía en la calle.” Són sense dubte els carrers il•luminats més personalitzats de la ciutat a través d’aquests 32 arcs lumínics.

El Raval és l’únic barri de la ciutat en què els llums de Nadal de dos carrers (Joaquín Costa i Hospital) els protagonitzen els veïns i comerciants. Aquesta iniciativa forma part del projecte Raval km0.

El projecte Raval km0 arriba a la segona edició. És un projecte formatiu, ocupacional i de responsabilitat social. Fruit d’aquest projecte, en el qual col·laboren diferents entitats del Raval coordinades per la Fundació Tot Raval, s’han confeccionat unes bosses que es repartiran durant el Nadal per totes les botigues del barri i una il·luminació nadalenca molt especial. Es tracta d’uns llums en què els que apareixen, a través de siluetes, són veïns i els comerciants dels carrers de Joaquín Costa i de l’Hospital. En total s’han fet 32 arcs lumínics i per a la seva realització s’han format i s’ha donat feina a veïns del barri. Veïns i comerciants s’han bolcat en aquest projecte així com entitats i professionals de prestigi, com la fotògrafa Maria Espeus, que hi ha col·laborat de forma altruista.